Et teknologisk spring frem for Vald. Birn

Samtidig er farveskift nu nede på under 15 minutter, hvor det førhen tog 90 minutter. Med to farveskift pr. døgn får jernstøberiet dermed 12½ timers ekstra produktionstid hver uge. Der er tale om et stort fremskridt for både kvalitet, miljø og produktivitet.

Landets største jernstøberi, Vald. Birn A/S i Holstebro, opgraderede i sensommeren 2011 sit pulvermaleanlæg med GEMA’s nyeste teknologi på området.

Effekten har været markant. Den nye Magic Compact pulvermalekabine med det nye OptiCenter pulverkøkken erstatter et pulveranlæg med en stålkabine. Her kørte Vald. Birn førhen alle deres farver.

Målsætningen ved at opgradere var at opnå større fleksibilitet samt en bedre udnyttelse af produktionen. På det nye anlæg gennemføres farveskift i dag på 15 minutter, og målsætningen er at komme tættere på de ønskede 12 minutter. På det gamle anlæg tog det 90 minutter. Vald. Birn kører ofte lange serier og der gennemføres to farveskift pr. døgn Så besparelsen på 75 minutter pr. farveskift kan virkelig ses. "Vi vinder 2½ timers produktionstid hver dag.  Vi producerer 24 timer i døgnet mandag til fredag, så vi har fået mere end 12 timers ekstra kapacitet til rådighed. Det betyder rigtig meget i penge, effektivitet og for vores konkurrenceevne", siger PTA chef Henrik Telling, Vald. Birn og fortsætter: "Produktionen kan tilrettelægges med en konstant conveyorhastighed, og vi kan fylde op og producere løs".

Nyudviklet pulverkøkken

 

Vald. Birn har 460 medarbejdere
i Holstebro og 800 i koncernen.
Der arbejdes i treholdskift
mandag til fredag. Jernstøberiet
producerer og overfladebehandler
støbegods hovedsageligt til tysk-
og svensk automobilindustri.

Det nye anlæg er også miljømæssigt bedre.

Den cirkulerende pulvermængde er meget lille. Et nyudviklet pulverkøkken cirkulerer kun omkring to til tre kilo pulver - mod 50 kilo i det gamle anlæg. Mindre pulvermængde i arbejde betyder nemmere rensning og mindre spild.

"Samlet set har vi indtil nu opnået en reduktion i pulverforbruget grundet bedre opdækning, mindre spild samt bedre recirkulation. På sigt  forventer vi en yderligere optimering af det nye anlæg - det har jo kun været i drift i knap fire måneder", udtaler Henrik Telling videre. "Også arbejdsmiljøet er forbedret. Vi har mindre støv og pulver på forkerte  steder", supplerer han.

Det nye anlæg er leveret med pulvercentret OptiCenter, et nyt pulverhåndteringssystem, der overvåger og styrer mængden af pulver til pistolerne. Desuden blandes det friske pulver med  det recirkulerede pulver fra cyklonen. Alt foregår næsten støvfrit og uden mulighed for forurening af det sprøjtede pulver. Og farveskift gøres næsten automatisk ved tryk på en finger-touch skærm.

Bedre opdækning sparer håndarbejde

Magic Compact kabinen under drift.Selve pistolerne er også forbedret. Opladningen af pulveret styres automatisk og sikrer en bedre opdækning - selv på vanskelige felter som inde i hjørner og på ombukninger. "Før  måtte vi indstille dyser/ river manuelt ved hvert emneskift for at få den rette kvalitet. Styringsenheden, som vi har købt sammen med de nye pistoler, har reduceret det manuelle arbejde betragteligt og sikrer en flot finish og lagtykkelse. Det nye anlæg er et stort skridt fremad", siger Henrik Telling.

Komplet anlæg med fordele

Vald. Birn skiftede til et komplet nyt anlæg inklusive styringsenhed.

I kabinen arbejder de nye automatiske OptiGun pistoler. De arbejder fuldautomatisk og styringen tilpasser afstanden til emnerne, åbner for det nødvendige antal pistoler og doserer pulvermængden ud fra de værdier, som på forhånd er tastet ind. Kunststofkabinen har fået en flad bund med spjæld til at justere suget på kabinen. Farveskift er enkelt og sikkert.

Pumper, injektorer, pulverboks, slanger og pistoler renses automatisk. Kabine samt cyklon renses automatisk for den største mængde pulver. Medarbejderne skal dog overvåge renseprocessen og manuelt  slutrense kabinen.


Første anlæg i Danmark

Alle parametre for pistoler og anlæg styres via finger-touch skærm ved kabinens udløb."Vald. Birn er vores første installation med det nye OptiCenter pulverkøkken", siger teknisk direktør Finn Christensen, GA Hansen, som forhandler GEMA i Danmark, Sverige og Norge. "Vi er meget tilfredse med Vald. Birns resultater", fortsætter direktøren. Anlægget er schweizisk kram, når det er bedst og et stort teknologisk spring frem.

GA Hansen har installeret anlægget og har haft ansvar for at uddanne Vald. Birns medarbejdere i betjeningen. Styringen blev indlært på to dage.

.

Velkommen til G.A.Hansen

G.A. Hansen er totalleverandør inden for overfladebehandling. Vi rådgiver dig om processen og hjælper dig med at afdække din virksomheds behov.

Bliv opdateret

Tilmeld dig nyhedsmailen
captcha
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser