Søg
Close this search box.

Nødvendig opgradering gav flere gevinster hos SI-Lak

For direktør og indehaver Jimmi Thomsen og hans kolleger hos SI-LAK i Svendborg har et nyt pulverkøkken fra G. A. Hansen givet ro i maven, bedre arbejdsvilkår og et markant mindre forbrug af farvepulver.

“Det pulverkøkken vi havde, var blevet så gammelt, at vi ikke kunne få reservedele til det mere. Vi havde fået pistolen lidt for panden til sidst, så vi var nødt til at gøre noget.”

Siger Jimmi Thomsen om den altafgørende grund til at det var tid til en udskiftning.

Direktør og indehaver Jimmi Thomsen

SI-LAK Svendborg A/S

SI-LAK arbejder med professionel pulverlakering af alle former for metaldele, bl.a. til møbel- og hospitalsbranchen.

De kører 2-holdsskifte mandag-torsdag og 1 skift om fredagen.

20 års samarbejde skaber tillid

“Vi har arbejdet sammen med G.A. Hansen i næsten 20 år. De kender vores anlæg og vores virksomhed. Derfor var det også oplagt at tage fat i dem, da vi skulle skifte til et nyt sprøjteanlæg, og høre hvad de anbefalede at vi gjorde.

Vi lavede en aftale om, at indtil den dag hvor det nye pulverkøkken var installeret, garanterede G.A. Hansen, at vores eksisterende anlæg kunne køre.

De bestilte pulverkøkkenet til os i november og vi fik det installeret i marts – en dag før aftalt!

Det giver ro i maven, at der er 15 års leveringsgaranti på komponenterne fra Gema.

Anlægget har kørt perfekt fra dag 1!” Udtaler Jimmi Thomsen.

ANLÆGSDETALJER

Opført

2023

Anlæg

Forbedringer hos SI-LAK

GEMA præsentation af OptiCenter

Før Efter

Meget mindre rengøring med et nyt pulverkøkken

“Malerne roser det nye anlæg til skyerne fordi det er meget lettere at lave farveskift. De kan fokusere på andre ting end selve malerkabinen og det giver slet ikke det samme svineri, som det gamle køkken,” fortæller Jimmi fra SI-LAK.

Det nye Gema OptiCenter, har den store fordel, at det giver hurtigere farveskift og mindre pulverspild. Desuden har det betydet for SI-LAK, at de kunne spare en motor væk og dermed bruge færre ressourcer på strøm.

Et moderne pulverkøkken rengør næsten sig selv. Udsugningsmotoren, der automatisk starter når der er brug for det undervejs i farveskiftet, betyder et meget renere miljø, hvor der undgås pulver ud over det hele.

Rengøringen er nu reduceret til at gøre kabinen ren og checke, om der skal laves en lille slutrengøring.

Vi sparer både tid og over 10.000 kr. om måneden i farvepulver

Hos SI-LAK er de begejstrede. Jimmi forklarer:

”Det er lettere at gøre klar til en ny farve nu. I gamle dage skulle vi måske trykke på 5 knapper og huske mange flere ting. I det nye pulverkøkken skal vi bare trykke på maks. 2 knapper, og så kører det selv.

Vi bruger stadig det samme personale, men det tager kortere tid at skifte farve, så på den måde får vi mere igennem.

Nogle dage har vi op til 20 farveskift og vi kører fra 6 morgen til 00.30 nat.

Mit bedste gæt er, at vi sparer 10 kg pulver om dagen pga. mindre spild. Farvepulver koster fra 45-80 kr. pr. kg., afhængig af farve og kvalitet, så det bliver over 10.000 kr. om måneden. Plus vi når flere opgaver!

Der er også blevet fulgt godt op fra G.A. Hansens side efter installationen og vi er blevet kontaktet mere end en gang for at høre om det virker som det skal.”

G. A. Hansen leverede før tid. Vi sparer tid og penge, og har 15 års leveringsgaranti på komponenter. Jeg er svært tilfreds.

Jimmi Thomsen
Direktør og indehaver, SI-Lak Svendborg A/S

Installeringen af pulverkøkkenet tog kun en weekend

I tilfældet med SI-LAK gik personalet fra G. A. Hansen i gang torsdag aften, og allerede lørdag var systemet klar til at blive prøvekørt. Faktisk var det en dag tidligere end lovet.

Hvilket gav Jimmi tid til at prøvekøre anlægget inden produktionen mødte ind, mandag morgen.

Vi har altid fokus på at vores anlæg sættes op i produktionsmiljøer hvor nedetid er en budgetsluger”, siger Kim Sørensen, partner i G. A. Hansen. ”Jo mindre nedetid, jo mindre er omkostningerne ved et nyt anlæg – og jo hurtigere kommer indtjeningen. Dén remse sidder altid i baghovedet hos os.

Har du brug for rådgivning om udstyr til overfladebehandling?
Kontakt os - så tager vi en snak om hvad vi kan hjælp jer med
Scroll to Top