Søg
Close this search box.

Nyt maleanlæg med en kort pay-back

For Peter Øvre hos Castellas Industrilakering er der ingen tvivl om at investeringen i et nyt GEMA-anlæg har skabt positive driftsfordele og forvandlet produktionsmiljøet til glæde for produktionskvaliteten og personalet

Det eksisterende anlæg var 30 år gammelt og de mange manuelle arbejdsgange gjorde at de ikke kunne nå deres produktionsmål.

Peter tog derfor fat i sin leverandør G. A. Hansen for at afsøge mulighederne.

Castellas Industrilakering tilbyder pulver- og våd-lakering af træ, stål og aluminium samt ​sand- og glasblæsning. ​​

ANLÆGSDETALJER

Opført

2022

Anlæg

Et sprøjtemaleanlæg der nemt kan flyttes rundt

Efter en idé-udveksling med G. A. Hansen stod det klart at det Castellas havde brug for egentlig var ret banebrydende: Det var nemlig vigtigt at løsningen var fleksibel så kabinerne kunne flyttes ift. hinanden og ift. conveyor’en. Dette så anlægget er maksimalt fleksibelt ift. de emner der kommer igennem:
  1. Hvis emnerne er brede, kan kabinerne flyttes længere væk fra hinanden
  2. Er emnerne små kan de samles.
  3. Er der behov for manuel håndlakering, kan de flyttes helt væk
Samtidig satte produktions-øgningen krav til at de manuelle arbejdsgange blev minimeret. Som mange er bekendte med er det svært at finde ufaglært personale, så jo mere der kan dækkes ind via automatiske arbejdsgange, jo bedre.

Den færdige løsning

Løsningen blev GEMA – opsat på 1 uge

For at imødekomme den øgede produktion – og det allerede eksisterende conveyor-anlæg, blev løsningen et GEMA-anlæg der erstatter et 30 år gammelt anlæg der fyldte hele produktionsgulvet.

I stedet har Peter nu fået et fladt, lyst og rent produktionsområde, som nemt og enkelt kan tilpasses de evigt ændrende emner.

G. A. Hansen får tingene til at køre og har fokus på at hjælpe! De kom på denne fleksible løsning OG de leverer til tiden.
Gode leverandører skifter man ikke bare sådan ud.

Peter Øvre
Castellas Industrilakering

Hvorfor investere i nyt, når det gamle stadig kører?

Egentlig kunne det eksisterende anlæg godt køre videre. Der var som sådan ikke noget galt med funktionaliteten – ud over at Castellas selvfølgelig ikke ville kunne følge med produktionsbehovet hvis der ikke blev foretaget en ændring.

Heldigvis havde udviklingen for længst overhalet det eksisterende og effekten udeblev da heller ikke:

Før investering tog en given produktion 6 dage x 10 timer at pulvermale.

Efter investering kan samme produktion – og faktisk en smule mere – køres igennem på: 3½ dag x 10 timer.

Det er en besparelse på 2½ dags arbejde!

Og som om det ikke er nok er der faktisk andre besparelser at hente når man udskifter gamle anlæg:

Pulvermaleudstyr arbejder med elektrostatisk ladning. Men hos GEMA, der opfandt den integrerede kaskade til elektrostatisk ladning, styres opladningen af den patenterede PCC-teknologi der hele tiden overvåger ladningen, måler afstanden til emnet og hele tiden justerer den elektrostatiske opladningseffekt af pulveret.

Og hos Castellas er netop denne overvågning og justering helt essentiel, da de jo netop bruger fleksibiliteten til at flytte anlægget.

Men selv hvis der ikke er behov for denne fleksibilitet, medfører de højteknologiske fremskridt som GEMA har foretaget på deres anlæg/pistoler, at:

SKAL alle gamle anlæg udskiftes?

Investeringen gav Peter Øvre fra Castellas: pulverbesparelse, bedre lakeringseffekt, kortere produktionstid, mindre manuelt arbejde og markant større fleksibilitet ift. de emner han skal male.

Men mindre kan gøre det hvis man ikke har brug for den samme fleksibilitet.

Virksomheder med ældre pulvermaleanlæg vil oftest se enten en bedre udnyttelse af pulver, mindre behov for manuelt arbejde eller en hurtigere produktionstid. Mange vil opleve en forbedring indenfor alle tre områder.

Hvis tiden ikke er til at udskifte hele pulverlakeringsanlægget som Castellas gjorde, kan en udskiftning til GEMA’s unikke pulversprøjtepistoler og styringsteknik også skabe store driftsfordele.

Få en objektiv rådgivning baseret på mere end 30 års erfaring med pulversprøjteudstyr og anlæg.

Har du brug for rådgivning om udstyr til overfladebehandling?
Kontakt os - så tager vi en snak om hvad vi kan hjælp jer med
Scroll to Top