Søg
Close this search box.

Nordeuropas største pulveranlæg står i Vejle

Nordeuropas største pulverlakerings-anlæg står hos Bredal A/S

Den østjyske producent af gødningsspredere er gået fra våd- til pulverlakering.

Den komplette pulvercelle er leveret sammen med schweiziske GEMA, som vi repræsenterer i Danmark og Sverige. Hurtige farveskrift og øget kapacitet med kunststofkabine i XXL størrelse med pulverkøkken, traverser og akser og GEMA’s anderkendte pulverpistoler og styringer.

Da Bredal besluttede sig for at udskifte sit lakeringsanlæg, gik et større researcharbejde i gang. Virksomheden har hidtil sværget til vådlakering, og var egentlig også opsat på at fortsætte ad den vej, men efter en turne rundt til eksisterende anlæg i Europa, ændrede de dog mening.

Vi har valgt pulverlak af flere grunde, men primært for at kunne øge vores generelle kvalitet og finish, men også fordi vi ikke kunne overholde miljøkrav (VOC) med den vådlak, vi anvendte“, forklarer Torben Sørensen fra Bredal.

Investeringsomkostningerne ligger på et meget attraktivt niveau, set i forhold til hvad andre robotløsninger tidligere har ligget på. Kombineret med den tekniske knowhow hos G. A. Hansen og GEMA og de gennemførte tests i Schweiz, gjorde at vi følte os helt trygge med valget af G. A. Hansen/GEMA.

OM BREDAL A/S

Ved udgangen af 2021 var der 41 ansatte.

Familieejet dansk producent af landbrugsspredere med fokus på enkelhed, præcision og driftsikkerhed.

Stigende interesse for pulverlakering

Selve pulvercellen er leveret af schweiziske GEMA, der har specialiseret sig i leverance af skræddersyede pulverlakeringsanlæg til metalemner i alle størrelser.

Teknisk salgschef hos G. A. Hansen Finn Christensen var ikke i tvivl om, at også Bredal skulle gå pulver-vejen.

Vi oplever at mange virksomheder har problemer med VOC, og de problemer har man ikke med pulver. Derfor ser man nu en tendens til, at virksomhederne går over til pulver – også virksomheder med meget store emner der tidligere ikke blev pulvelakeret. Samtidig går produktionstiden fra flere dage ved vådlakering ned til få minutter. Det giver en fleksibilitetsmæssig fordel, fordi man ikke skal have så mange komponenter på lager”, forklarer Finn Christensen.

Hos Bredal lakerer de XXL-komponetet helt op til 2,5×2,5×8 meter, så der er tale om den største pulvercelle i Norden. Vi giver emnerne et epoxy-pulver som primer og giver dem bagefter polyester som topcoat. I dag kører 80 procent af komponenterne automatisk igennem anlægget, hvor det før var manuelt det hele.

Øget kapacitet, bedre kvalitet, flottere finish

Torben Sørensen fra Bredal fortæller at de har gode erfaringer med det nye anlæg; øget kapacitet, bedre kvalitet, flottere finish.

Bredal har sparet en masse manuel håndtering og har forøget deres kapacitet væsentligt, således at de bedre kan følge med i perioder, hvor der er ekstra meget at lave.

Har du brug for rådgivning om udstyr til overfladebehandling?
Kontakt os - så tager vi en snak om hvad vi kan hjælp jer med
Scroll to Top