Søg
Close this search box.

Vindunor

Den dag højspændingssystemet gik i stykker hos Vindunor, hjalp G.A. Hansen på rekordtid

 

Vindunor er en travl Nordjysk virksomhed, der producerer døre og vinduer. Så travl, at de ikke rigtig havde tid til at lukke ned og installeret nyt udstyr.

I hallen var et ældre højspændingssystem tilkoblet produktionsanlægget, for at reducere lakforbruget, og det virkede pludselig ikke ordentligt længere. Højspændingssystemet begyndte at aflade – utilsigtet og uregelmæssigt – og til sidst gik det helt galt.

Henrik fra Vindunor husker tydeligt den dag i maj, hvor de pludselig fik et total nedbrud på linjen. Højspændingen med strømmen sendte en gnist retur i systemet og så gik det hele ned.

”Båndet stod fuldstændig stille!” udtaler Henrik Sørensen

Direktør og ejer
Henrik Sørensen
Vindunor er en nordjysk familieejet vinduesfabrik, med rødder tilbage til 1976. Den 14.000 m2 store vinduesfabrik holder til i Hjørring, Nordjylland, og beskæftiger over 90 medarbejdere.

En reel sparring skal fortælle om der er noget at hente ved en investering

Det var held i uheld, at vi havde været forbi kort tid forinden og havde påpeget nogle ting, vi ikke var helt trygge ved”, fortæller Jesper Johansen fra G.A. Hansen.

Faktisk var Vindunor ikke en eksisterende kunde, men en af vores leverandører havde anbefalet os.
Da vi var på besøg, virkede det eksisterende system ikke optimalt.
Anlægget var af ældre dato, og selvom vi ikke vil være for sælgeragtige når vi er på besøg, så er det vigtigt at vi giver kunden en reel faglig sparring, så de ved, om der er noget at hente ved en investering.
Da jeg var der, så jeg at deres traverser, kørte ujævnt. Hvilket giver en ujævn lakering.

Efter Jesper fra G.A. Hansen havde været forbi, sendte han en udførlig rapport til Vindunor over de ting, der ville være godt at kigge på og hvad der kunne gøres.

Et par uger efter kom der så en mail fra Henrik om, at noget af det vi havde påpeget, var brudt sammen.

ANLÆGSDETALJER

Opført

2023

Anlæg

Forbedringer hos VINDUNOR

Reiter præsentation af robotlakering

Når en midlertidig løsning holder produktionen i gang

Først aftalte vi en midlertidig løsning så produktionen kunne komme op at køre med det samme igen.

Selvom løsningen fik produktionen i gang, var det med en virkelig dårlig udnyttelsesgrad. Der var maling over det hele og de samlede mange(!) litrer op i døgnet, som ikke var landet på emnet.

Det viser desværre hvor stort et spild der er, når et sprøjtemaleanlæg ikke kører optimalt. 

Vindunor er kendt for deres alsidige produktion af vinduer og døre.

Installation på en uge – Vi ved at nedetid koster!

Sommerferien, hvor Vindunor holder produktionen lukket i 3 uger, nærmede sig. Vi var enige om at det ville være optimalt at installere de nye komponenter her, så vi undgår nedetid i produktionen.

G.A. Hansen er en god kunde hos Reiter, og derfor fik vi udstyret leveret ultrahurtigt. Det tog kun 10 uger(!) at få anlægget produceret specifikt til Vindunor, så vi kunne få det monteret som aftalt. 

Anlægget består af en komplet ny Reiter højspændingsenhed og to komplet nye Reiter traverser med tunge pistolbomme af højeste kvalitet, der kan holde til lidt af hvert.

Da komponenterne var leveret, gik 5 mand straks i gang med at montere det. Vi havde lovet, at Vindunor skulle kunne producere igen fem dage senere, for dér åbnede fabrikken op med fuld produktion efter ferien.

Det nåede vi helt som lovet.

Produktionen lagde ud med nogle få timers undervisning og så var de kørende.

Hurtigere og bedre end inden sommerferien.

Hastigheden på conveyoren er øget fra 3,7 meter i minuttet til 5 meter i minuttet.

Henrik Sørensen
Direktør og ejer, Vindunor A/S

Det nye udstyr betyder både højere produktions-output, forbedret sprøjtekvalitet og materialebesparelser

Henrik fra Vindunor har endnu ikke lavet en dybdegående eller omfattende måling af deres besparelse, men de ved allerede nu, at de sparer omkring 25% alene på lakforbruget, sammenlignet med tidligere. 

På conveyoren er hastigheden øget fra 3,7 meter i minuttet til 5 meter i minuttet. Det skyldes en stærkere travers, der kan køre hurtigere, og pga. tyngden i godset, stadig kan levere en kvalitetslakering.

Grundlæggende er produktionsoutputtet altså øget med ca. 30% uden at Vindunor skulle bygge om på deres linje eller udvide. Det er den eksisterende kabine og eksisterende lift, og alligevel kan det lade sig gøre, med Reiter, at køre meget mere igennem. 

Efter det nye udstyr er installeret, er både overfladefinish og ensartetheden på deres færdigmalede vinduer betydeligt forbedret. Traversen glider, uden at hakke, og pistolerne er installeret optimalt. Vindunors produkter er af topkvalitet. 

5 mand i 5 dage
til en næsten 5 m lang og meget tung(!) Reiter bom, hvorpå sprøjte-pistolerne skal sidde.

Reiter er rendyrket tysk kvalitet

Reiter er højeffektivt og af bedste kvalitet, det fås ikke bedre. Produkterne holder i mange år, og hos G.A. Hansen har vi indgående kendskab til at montere, reparere og servicere dem.

Det er tysk kvalitet med masser af gods i.

Til eksempel så vejer bommen, hvor sprøjtepistolerne sidder på, fem gange så meget som hos nogle af konkurrenterne. For os handler det om, at det ikke rasler eller går i stykker, og at det kan holde længe.

Dén tyngde leverer Reiter. Og det kan køre uafbrudt i mange år.

Hvad er højspænding i maling?

Højspænding betyder at du lader din vådmaling med plus-pol og dit emne med minus-pol. På den måde tiltrækkes malingen automatisk af det, der skal males. Du sprøjter det ikke bare i den rigtige retning, men får det automatisk hen på emnet. 

Højspænding er god til vådmaling men endnu mere effektiv ved pulvermaling. Når det virker optimalt med pulver, kan du nøjes med at male forsiden og så “trækker” malingen selv om på bagsiden pga. ladningen

Det sparer også en masse maling og rengøring i kabinen. Det ryger ikke ud i filtrene, op i loftet eller på væggen bagved – men rammer kun lige der, hvor det skal. På emnet.

Har du brug for rådgivning om udstyr til overfladebehandling?
Kontakt os - så tager vi en snak om hvad vi kan hjælp jer med
Scroll to Top